Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Atkins rode curry (ook inductie)

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Piper1212
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 8-7-2013
Berichten: 225
Dieet: Hormoonfactor dieet


  Reageer met quote
Ingredienten voor 2 porties curry:

Pakje kokos vloeibaar AH
4 trostomaten (in vieren snijden)
1 sjalotje (in stukjes snijden)
1 theelepel kerriepoeder
1/2 theelepel kurkumapoeder
3/4 theelepel korianderpoeder
Bouillonblokje kip
Teen knoflook (in stukjes)
Natrena vloeibaar
3/4 theelepel sambal
eetlepel witte wijnazijn
300 gram kipfilet
Groenten indien gewenst (prei, champignons)

Doe het pakje kokosmelk in een pannetje.
Doe de tomaten (gesneden), sjalotje, knoflook en de poeders erbij en laat even lekker sudderen/ koken.

Als de vellen van de tomaten loslaten kun je het met een staafmixer allemaal fijnmalen.

Daarna weer doorsudderen.
Voeg toe:
4 druppels natrena vloeibaar
3/4 theelepel sambal

Even proeven: evt eetlepel witte wijnazijn toevoegen (haalt smaak enorm naar boven, probeer maar eens)

Kipfilet toevoegen en door laten sudderen tot de kip gaar is.
Eventueel de groenten toevoegen en mee laten sudderen.

Je kunt het nu eten maar het is vele malen lekkerder als je het een dag later eet zodat de smaak ook in de kip getrokken is.

Als je de inductie voorbij bent kun je natuurlijk ook een paar cashewnoten toevoegen voor de bite.

Eet smakelijk!

Groet Piper
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 29 jul 2013 9:26    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1