love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Champignons met cheddar-bacon vulling.
Dit is een heerlijk recept wat je kan serveren als voorgerecht of als borrelhapje.
Ingrediënten voor 8 porties:
8 grote champignons;
3 plakjes bacon;
15 gr boter;
85 gr cheddar kaas, geraspt;
1 el ui, in stukjes gehakt.
Bereiding:
Bak de bacon in een grote koekenpan. Bak op een matig vuur totdat de plakjes bruin zijn. Spoel de bacon af en snijd het in blokjes. Verwarm vervolgens de oven voor op 200°C.
Pak nu de champignons erbij en verwijder de stengels. Zet de champignon "hoedjes" opzij en snijd vervolgens de stengels in kleine stukjes.
Verwarm de boter in een kookpan op een middelhoog vuur. Voeg de stengels en uitjes en laat dit rustig koken totdat de stengels en uitjes zacht zijn.
Meng in een middelgrote kom 30 gram geraspte cheddar kaas en alle bacon blokjes. Voeg het champignon stengel mengsel toe en roer nog eens goed. Schep vervolgens het mengsel in de champignon "hoedjes".
Bak de champignon "hoedjes" 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de champignons na 15 minuten uit de oven en besprenkel met de resterende cheddar kaas.
Voedingswaarden per portie:
Calorieën: 110 kcal;
Eiwitten: 4,7 gram;
Vetten: 9,7 gram;
Koolhydraten: 0,9 gram.
Eet smakelijk.
Bron: http://koolhydraatarmerecepten.info/ |
|