love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Courgettemoussaka.
Ingrediënten:
2 flinke courgettes;
1 ui;
teentje knoflook;
300 gram tartaar;
½ pot sugo met kruiden (750 ml);
100 gram zachte geitenkaas (magere);
2 dl. Griekse yoghurt (Okay 0% vet bij AH);
1 ei;
olijfolie;
zout en vers gemalen peper;
theelepel kaneelpoeder;
beetje rode wijn;
peterselie.
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180 à 200°C.
Maak de courgettes schoon, was ze en snijd in plakken van ong. 1 cm (rond of in plakken). Een koekenpan met keukenpapier met olijfolie invetten en daarin de plakken aan beide zijden lichtbruin bakken en meteen uit de pan nemen. Bestrooien met zout en peper.
Vervolgens de tartaar rul bakken, gesnipperde uit toevoegen en paar minuten meebakken. Geperste knoflook toevoegen, kaneelpoeder, scheut rode wijn en sugo. Kwartiertje laten sudderen.
Yoghurt met ei en peterselie loskloppen, geitenkaas brokkelen.
In rechthoekige schaal courgette over de bodem verdelen. Gehaktmix erop scheppen en glad strijken, yoghurtcrème erover schenken, bestrooien met geitenkaas.
Moussaka in het midden van de oven 25 minuten goudbruin bakken of op combinatiestand 15 minuten.
Lekker met een salade.
Bron: http://www.fit-slank.com/ |
|