Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
DR.Frank: Cottage cheese, recept eigen gemaakte, ook Low-carb
Datum: 08 jan 2011, 18:57Nou ik heb het recept gevonden Pffff
Was wél effe zoeken hoor!!!
Kwam uit maart 2010 !!!
Hier voor de liefhebbers nogmaals het recept.
Het is ZO simpel te maken ;-)
En een stuk goedkoper dan kant en klaar kopen.
Nóg een voordeel, je kunt het ook maken van geitenmelk, of Sojamelk!!!
Groetjes Emilie
Bron:
JokeJM | Dag 127 | 21 Fans
Datum: 21 mrt 2010, 09:02
Even gezocht en vertaald:
Kaas maken.
Ingrediënten:
1 liter melk
1 theelepel citroensap
Procedure:
1. In een diepe pan , melk koken op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de pan van goede kwaliteit is en de melk niet aan gaat branden anders zal er meer water en minder kaas overblijven
2. Indien melk volledig kookt, haal de pan van het fornuis en ad citroensap in. Roer voortdurend zodat citroensap mengt in de melk.
3. Na enkele minuten beginnen er klonten te vormen in de melk. Blijf 5-10 minuten roeren tot meer melk volledig is gescheiden in vloeistof en klonten.
4. Laat de pan, afkoelen zodra tot kamertemperatuur..
5. Daarna neemt een zachte en dunne katoen (mousseline) doek en strijk het op de top van een andere pan, langzaam het melkmengsel over de doek gieten zodat de klontjes over blijven op de doek.
6.Houd de vier hoeken van de doek en bind ze samen tot een zak vorm. Druk nu op deze zak met behulp van handen, zodat rest van de vloeistof er nog uit loopt. Hang deze zak nog ergens om uit te lekken.
7. Wanneer er geen vloeistof meer uitlekt, leg de zak voor één dag in de koelkast
8. Haal de zak uit de koelkast, zelfgemaakte cottage cheese klaar voor gebruik.
Bron: JokeJM_________________ |
|