Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Kalkoenschnitzel met bieslook, ook Low Carb.
Voor 6 personen:
4 sjalotten
250 ml gevogeltebouillon
4 kalkoenschnitzels(125 g per stuk)
zout,peper
2 el bloem
2 el olijfolie
60 ml witte wijn
1 bosje bieslook
sap en geraspte schil van 1 onbespoten citroen
1 el boter
Pel en snipper de sjalotten.
Verwarm ze in de bouillon.
Kook de bouillon tot de helft in.
Bestrooi de schnitzels met zout en peper en wentel ze door de bloem.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de schnitzels daarin circa 4 min per kant.Haal ze uit de pan en houd ze warm.
Blus het braadvocht af met de gezeefde ingekookte bouillon.
Voeg de wijn toe en kook de saus in.
Was de bieslook en knip het klein.
Roer het door de saus.
Voeg naar smaak citroen,zout en peper toe.
Verdeel de boter er in vlokjes over.
Schenk de saus over de schnitzels.
Per persoon.230 kcal,6 gram vet en 8 g KH
Dit is een gemakkelijk recept om klaar te maken
Lieve groet en smakelijk eten
Liefhartje
***************************************************************************
Tip: , je kunt ipv bloem ook makkelijk een beetje proteïne poeder gebruiken , om dingen te parneren.
Vlees of vis, even door eigeel halen en dan door de proteine poeder.
****************************************************************************
Bron: liefhartje_________________ |
|