Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Dr.Frank:Ouderwetse rode Kool met Hachee ook lOw-carb
400/500 rundvlees / riblap
1 eetl.olijfolie /1 stukje roomboter
3 middel grote Uien
1 vleesbouillontablet
3/4 laurierblaadjes
paar Peperkorrels gekneusd
1/2 th. Thym
- - -
1 rode kool 400/500 gr of een gedeelte
1 middel grote Ui
2/3 laurierblaadjes
1 portie water om de kool te koken
1 theelepel kaneel
Sommige mensen maken de rode kool aan met maizena, dat hoeft hier niet, met de gare hachee is dit al smeuig genoeg.
Maak de uien schoon en snij in reepjes van 1cm , doe de olie in de pan en doe de riblap erin (ik doe stukjes) 1cm, laurierblaadjes erbij peperkorrels, en bak het vlees bruin al roerend, na 15 mijn de uien erbij en even mee bruinen, dan 200 cl water en een vleesbouillon tablet, laat geruime tijd gaarstoven, let op dat het niet droog komt te staan, 45/60 min af en toe proeven.
voeg zout en peper toe naar smaak...
Doe de gesneden rode kool in een pan met een flink bodempje water en breng aan de kook, doe de ui erbij.
laat garen ca 30 min of meer, als de rode kool gaar is maak af met peper en zout en de kaneel.
eventueel met een stamper wat fijner maken, alleen als de kool al gaar is...
serveer erbij voor de niet lijner gekookte aardappelen en een goed glas rode wijn...
Bron: Di-Anne_________________ |
|