Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Gebakken gamba's met uien en knoflook.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11682
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Gebakken gamba's met uien en knoflook.

Ingrediënten voor 4 personen:

24 gamba's (rauw);
4 teentjes knoflook;
2 kleine uien;
4 eetlepels olijfolie;
4 eetlepels medium sherry;
1 eetlepel citroensap;
zout en peper;
2 eetlepels fijn gehakte peterselie.

Bereiding:

Was de gamba's en dep ze droog. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in zeer dunne plakjes. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Verhit de helft van de olie en bak de plakjes knoflook heel licht bruin. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Voeg de uienringen aan de pan toe en bak ze omscheppend 4 minuten op een hoog vuur. Schep ze uit de pan.
Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de gamba's al omscheppend in 3 à 4 minuten gaar. Voeg de sherry, het citroensap, de knoflook en de uien toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het geheel nog heel even doorwarmen en strooi de peterselie erover.

Lekker met gekookte Zero rice met stukjes rode paprika erdoor en gestoofde courgette.

Voedingswaarden per 100 gram onbereid product:

97 kcal;
75,8 gr water;
20,5 gr eiwit;
0,2 gr koolhydraten;
1,5 gr vet.

P.S. Koken met Gamba (tijgergarnaal).

Gamba's hebben een zoete smaak en kunnen koud worden gegeten, maar ze zijn ook uitermate geschikt om te koken, grillen, bakken, roerbakken of voor op de barbecue. Het verwarmen moet wel heel snel gebeuren, anders worden ze droog. Rauwe gamba's zijn in bijna kokend water of in visbouillon in 3 à 4 minuten gaar.

Bron: http://www.visrecepten.nl/

Eet smakelijk.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 13 okt 2014 17:27    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1