love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Hartige pompoenmuffins met knoflookchips.
Ingrediënten voor 12 kleine of 9 grote muffins:
halve pompoen, ± 250 gr;
2 eieren;
100 gr amandelmeel;
100 gr kastanje meel;
mespuntje wijnsteenbakpoeder;
mespuntje zeezout;
2 knoflookteentjes;
3 takken verse rozemarijn;
2 eetlepels olijfolie;
kokosvet.
Bereiding:
Verwarm de oven op 180°C.
Maak de pompoen schoon en snijd de pompoen met schil in blokjes.
Stoom of kook de pompoen in een laagje water met een beetje zout.
Als de pompoen klaar is, afgieten en beetje laten afkoelen
Voeg de eieren, olijfolie, rozemarijn (fijn gehakt) en zeezout toe aan de pompoen en maak er een gladde puree van met de staafmixer.
Voeg hier het meel en wijnsteenbakpoeder toe en meng het goed.
Vul een muffin-bakblik met papieren kuipjes of vet ze in met kokosvet en vul ze met het pompoendeeg.
Zet ze in de oven voor 20 à 25 minuten (voel even of ze een beetje stevig zijn, voordat je ze eruit haalt)
Inmiddels kun je de knoflook heel fijn snijden in plakjes met een schaaf of mandoline.
Bak ze lichtjes bruin in het kokosvet. Schep ze uit het vet en leg ze op keukenpapier. Als ze nog warm zijn, kun je er ook nog wat zeezout over strooien.
Als de muffins klaar zijn garneren met de knoflookchips en wat extra rozemarijn.
Heerlijk als bijgerecht bij groene groenten en stukje vis.
Bron: http://www.purefoodcoaching.nl/ |
|