love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Kaaskletskoppen.
Ingrediënten voor 10 stuks:
100 gram geraspte kaas div. soorten;
kruiden optioneel.
Bereiding:
Verwarm de oven op 175°C.
Gebruik bakpapier of een hergebruik bakvel. Schep hoopjes geraspte kaas met voldoende tussenruimte (3 cm) op het bakpapier. Maak ze een beetje plat en zonder al te grote gaten of uitsteeksels. Bak gedurende 10 à 12 minuten in het midden van de oven.
Als je ze bakt gaat eerst de kaas smelten, dan lijkt het 1 vette plak te worden. Daarna gaan ze bubbelen, dat hoort zo dan worden ze gebakken en zal het meeste vocht eruit bakken. Na zo'n 5 minuten beginnen ze al een klein beetje te kleuren en te "schuimen". Ligt ook aan de kaassoort die je gebruikt. Vanaf nu moet je opletten dat ze niet verbranden, zonodig de temperatuur terugdraaien naar 160°C.
Na 10 minuten lijken ze nog niet echt krokant, maar schijn bedriegt! Schep er voorzichtig eentje uit, pas op loeiheet! Laat even afkoelen, als de testkletskop knapperig is, haal je ook de rest eruit anders worden ze bitter.
NB: Parmezaanse kaas en drogere soorten kunnen sneller klaar zijn.
Schep de kaaskletskoppen uit de oven voorzichtig op een keukenpapiertje en laat ze afkoelen en uitharden. Pak ze voorzichtig op want ze kunnen kwetsbaar zijn en je wilt pronken met je mooie kaaskletskoppen toch?
Heerlijk, zo'n zelfgemaakte traktatie!
Lekker bij deze maaltijdsoep.
https://www.weegclub.nl/forum/lente-maaltijdsoep-met-kaaskletskop-t50650.html
🍴Eet smakelijk🍴
Bron: http://www.koolhydraatarmrecept.nl/ |
|