Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Kaneelbroodjes.
Ingrediënten:
Kokosmeel - 2 el (evt. 1 tl extra wanneer je deeg te plakkerig is);
Bakpoeder - ¼ tl;
Kaneel - ½ tl;
Vanille-extract - ⅛ tl;
Eieren - 1;
Kokosmelk - 2 el;
Honing - 2 tl;
Rozijnen - 2 à 3 el (of ander gedroogd f ruit).
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C.
Meng in een kleine kom het kokosmeel met het bakpoeder en de kaneel.
Voeg de vanille, het ei, de kokosmelk en honing toe en meng alles goed door tot er geen klontjes meer in zitten. Laat het deeg een paar minuten staan zodat het kokosmeel het vocht kan absorberen.
Leg een 15cm brede strook bakpapier op een werkblad en schep het deeg erop.
Vorm met de achterkant van een lepel een rechthoekige lap deeg van ca. 7cm breed en 20cm lang.
Verdeel het gedroogde fruit over het deeg.
Gebruik het bakpapier om het deeg aan de smalle kant op te rollen.
Hak de deegrol met een scherp met door de helf t en zet beide helf ten rechtop op het bakpapier, met de gesneden kant naar beneden.
Leg de kaneelbroodjes op het bakpapier op een bakplaat en bak ze in ca. 25 minuten goudbruin.
Laat ze even afkoelen.
Bron: http://www.volrecepten.nl/ |
|