love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Kipfilet/Gorgonzolasaus en courgette/tagliatelli. Dr. Frank.
Ingrediënten voor 2 personen:
2 kipfilets à 170 gram;
1 bakje roomkaas;
1 puntje gorgonzolakaas ± 75 gram;
1 courgette;
1 eetl.olijfolie of kokosolie;
peper;
zout
Bereiding:
De kipfilets bestrooien met peper en zout. Ondertussen olijfolie of kokosolie verwarmen en daarin de kipfilet lichtbruin bakken. Deze daarna op een stukje keukenpapier laten uitlekken. De roomkaas en gorgonzola smelten in een beetje water, niet laten koken. Daar de kipfilets in leggen en mee verwarmen.
1 courgette wassen en in de lengte in 2 helften delen.
Daarna met een kaasschaaf in dunne repen/slierten snijden. Deze repen/slierten even blancheren in water met een beetje zout of kruidenbouillonblokje. Na enkele minuten in een vergiet doen.
Bedje maken van de courgette/tagliatelli en daar de kipfilet met saus over doen.
Voedingswaarden per persoon: 590 Kcal., 54 Eiw., 9 Koolh., 37 Vet.
Eet smakelijk.
P.S. Tagliatelle/pasta van courgette.
Courgettes hoeven niet te worden geschild. Schil je ze toch, gooi de schil dan niet weg. Probeer lange stroken van de courgette te maken die je in smalle linten snijdt, alsof het spaghetti is en blancheer ze vervolgens een minuutje in water met wat bouillon (pot of blokje).
Et voilà, courgette/spaghetti.
Bron: http://www.lowcarbrecepten.nl/ |
|