love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Knolselderijpuree en verschillende stamppotten van Dr. Frank.
Het is makkelijker om een aantal porties tegelijk te maken. Voor 3 à 4 porties.
Ingrediënten:
800 gram knolselderij;
1 eetlepel olie;
1 grote ui;
ca. 200 ml. bouillon, zelfgemaakt of van bouillonpoeder of bouillonblokje;
peper, voorkeur voor versgemalen.
Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Pel de ui en snipper deze. Verhit in een pan de olie en bak hierin de ui en knolselderij 2 à 3 minuten. Voeg 50 ml. bouillon toe en de peper naar smaak. Laat dit ca. 20 minuten smoren, voeg indien nodig nog wat bouillon toe. Smoor het gaar.
Giet het af als dat nodig is en vang het vocht op. Stamp de knolselderij met ui tot een puree, voeg indien nodig vocht en/of extra bouillon toe. Puree maken kan ook met een staafmixer.
Heerlijk bij veel soorten groenten. Zie ook de stamppotten.
Bron: www.drfrank.nl/ |
|