love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Ingrediënten voor 8 personen:
3 citroenen;
600 gram kipfilet, in reepjes;
7 eetlepels olijfolie;
4 teentjes knoflook, geperst;
peper en zout;
150 gram jonge bladsla;
4 kiwi??s, in plakjes;
300 gram cherrytomaatjes (indien mogelijk 150 gram rode en 150 gram gele tomaatjes), gehalveerd;
2 theelepels (grove) mosterd;
2 à 3 eetlepels verse tuinkruiden (fijngehakt).
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200º C. Boen 2 citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de vruchten uit.
2. Schep de kipreepjes in een lage ovenschaal om met 3 eetlepels olie, het sap van de twee citroenen, de citroenrasp, knoflook en peper en zout naar smaak.
3. Spreid de kipreepjes in één laag uit over de bodem van een lage ovenschaal. Rooster de kipreepjes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
4. Laat de kipreepjes afkoelen en bewaar ze eventueel afgedekt in de koelkast.
5. Verdeel de sla, de geroosterde kipreepjes, de kiwi en de tomaatjes over een mooie grote schaal.
6. Pers de laatste citroen uit. Klop 2 à 3 eetlepels citroensap, de resterende olie, de, mosterd en tuinkruiden tot een gladde dressing.
7. Breng de dressing op smaak met peper en zout en sprenkel de dressing over de salade en serveer meteen zodat de blaadjes knapperig blijven.
Tip: Maak de lentesalade voor de kinderen zoeter en fruitiger door de tomaatjes te vervangen door stukjes (verse) ananas.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.ah.nl/ |
|