love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Lunchsalade met sla, garnalen en cocktailsaus.
Ingrediënten salade:
100 gram fijn gesneden ijsbergsla;
50 gram (Hollandse) garnalen;
klein beetje komkommer (± 25 gram), in plakjes geschaafd met de kaasschaaf;
eventueel wat zeekraal.
Ingrediënten cocktailsaus:
2 eetlepels mayonaise;
1 theelepel ketchup (Zo laag mogelijk in KH, die van Remia is van de supermarkt wel redelijk laag);
1 eetlepel water;
peper;
zout (niet nodig als je zeekraal hebt).
Bereiding:
Snijd de sla fijn. Schaaf de komkommer erop met de kaasschaaf. Leg de garnalen bovenop de sla. Bak de zeekraal heel even kort aan op hoog vuur en laat afkoelen. De saus is gewoon alle ingrediënten mengen en water toevoegen tot de gewenste dikte. Maak je deze lunchsalade van te voren klaar doe dan de saus in een apart bakje, omdat het de sla slap kan maken.
Bron: https://www.gobento.nl/
|
|