Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
150 gr gerookte zalm;
1 stronkje witloof (fijn gesneden);
½ komkommer (in dunne reepjes);
1 ei (hard;gekookt, alleen de dooier);
citroensap;
2 el mosterd (grof);
slaolie;
dille (fijn gehakt);
1 handvol rucola;
tuinkers of andere cress;
peper;
zout.
Benodigdheden:
houten prikkers.
Bereiding:
Snijd de komkommer in dunne reepjes. Snijd de witloof fijn. Kook de ei hard. Hak de dille fijn. Snijd reepjes van de zalm.
Meng de rucola met de cress, het witloof en de komkommer tot een krokant slaatje.
Leg op elk reepje zalm wat van de salade en rol strak op. Steek vast met een prikkertje en bestrooi met gehakte dille.
Prak het eigeel fijn met de mosterd. Leng aan met slaolie en breng op smaak met peper en zout.