love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Pittige amandelsoep met sperziebonen en kip.
Ingrediënten voor 4 personen:
Blanke ongezouten amandelen of een paar lepels amandelpasta;
Sperziebonen 100 gr;
Ui 1;
Olie 2 el;
Bouillon (van tabletten Knorr);
Knoflook 2 tenen;
Gemberpoeder1 tl;
Sambal oelek 2 tl;
Zout;
Stukjes kip naar smaak.
Bereiding:
Maak bouillon van de bouillonblokjes, leg de stukken kip erin en kook deze gaar in ongeveer 1 uur, bouillon zeven en kippenvlees apart houden, botjes e.d. verwijderen natuurlijk.
Maal de amandelen m.b.v. een keukenmachine fijn (of gebruik amandelpasta). Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in kleine stukjes. Snipper de gepelde ui. Bak de gesnipperde ui in de olie in een soeppan glazig.
Voeg de bouillon en sperziebonen toe. Kook de sperziebonen in de bouillon in circa 7 minuten beetgaar. Roer de fijngemalen amandelen (of de amandelpasta), de uitgeperste tenen knoflook, het gemberpoeder en de sambal oelek door de bouillon.
Voeg de kip toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Het zijn 4 porties, dus per persoon: ongeveer 6 koolh.
Vegetariërs kunnen gewoon de kip weglaten.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.smulweb.nl/ |
|