Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
Dr. Frank dieet fase 2 i.v.m. vruchtensuikers (Fructose).
Ingrediënten voor bodem:
75 gr boter;
75 gr sojameel;
6 ml Natrena vloeibaar;
beetje citroensap;
1 gr zout;
2 eieren.
Ingrediënten voor de vulling:
0,2 l melk;
24 ml Natrena vloeibaar;
3 eierdooiers;
8 blaadjes gelatine;
500 gram kwark;
100 gram frambozen (diepvries);
200 ml slagroom.
Bereiding:
Doe de boter en de natrena in een kom en mix deze totdat hij romig is, voeg de eieren een voor een toe, vervolgens de sojameel beetje bij beetje toevoegen.
Het beslag in een beboterde springvorm doen en 30 minuten bakken op een temperatuur 160°C.
De bodem af laten koelen.
De gelatineblaadjes in koud water leggen en 4 minuten laten weken. De melk en Natrena aan de kook brengen en met een garde de eierdooiers erdoor kloppen.
De ingeweekte en uitgelekte gelatine door het warme mengsel roeren. De kwark en de frambozen toevoegen en alles goed door elkaar kloppen. Als het kwarkmengsel afgekoeld is de stijfgeklopte slagroom erdoor scheppen, hierna het mengsel direct in de springvorm scheppen. Afdekken met plasticfolie en in de koelkast laten opstijven. Ongeveer 2 à 2,5 uur.