Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
1 bos groene asperges;
extra vergine olijfolie;
2 eieren;
een stukje Parmezaanse kaas.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak de asperges schoon: je hoeft ze niet te schillen, alleen te wassen en een paar centimeter van de onderkant van de stengels te snijden.
Spreid de asperges uit over een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met wat zout.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de asperges in ongeveer 10 minuten gaar.
Schud tussendoor een paar keer aan de bakplaat, zodat de asperges omrollen en gelijkmatig garen.
Pocheer intussen de eieren.
Leg de asperges op een groot bord en leg er de eieren op.
Besprenkel royaal met olijfolie, maal er peper boven en schaaf met een dunschiller schilfers van de Parmezaanse kaas