Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Courgettemoussaka.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11682
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Courgettemoussaka.

Ingrediënten:

2 flinke courgettes;
1 ui;
teentje knoflook;
300 gram tartaar;
½ pot sugo met kruiden (750 ml);
100 gram zachte geitenkaas (magere);
2 dl. Griekse yoghurt (Okay 0% vet bij AH);
1 ei;
olijfolie;
zout en vers gemalen peper;
theelepel kaneelpoeder;
beetje rode wijn;
peterselie.

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 180 à 200°C.
Maak de courgettes schoon, was ze en snijd in plakken van ong. 1 cm (rond of in plakken). Een koekenpan met keukenpapier met olijfolie invetten en daarin de plakken aan beide zijden lichtbruin bakken en meteen uit de pan nemen. Bestrooien met zout en peper.
Vervolgens de tartaar rul bakken, gesnipperde uit toevoegen en paar minuten meebakken. Geperste knoflook toevoegen, kaneelpoeder, scheut rode wijn en sugo. Kwartiertje laten sudderen.
Yoghurt met ei en peterselie loskloppen, geitenkaas brokkelen.
In rechthoekige schaal courgette over de bodem verdelen. Gehaktmix erop scheppen en glad strijken, yoghurtcrème erover schenken, bestrooien met geitenkaas.
Moussaka in het midden van de oven 25 minuten goudbruin bakken of op combinatiestand 15 minuten.

Lekker met een salade.

Bron: http://www.fit-slank.com/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 20 mrt 2015 21:21    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1