love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Asperges met zeebaars.
Ingrediënten voor 4 personen:
4 stukken zeebaars à 180 gr;
1 bos groene asperges;
4 eieren;
200 ml room;
½ bosje kervel;
olijfolie;
het sap van 1 citroen;
evt. zout, vier-seizoenen peper.
Bereiding:
Was de asperges. Snijd de topjes er af en laat ze samen met de stelen 5 minuten koken in water met wat zout. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken op een vel keukenrol. Maak met een dunschiller of mandoline slierten van de stelen voor de aspergesalade. Doe deze in een slakom en voeg het citroensap, een beetje olie, evt. zout en peper aan toe. Zet even in de koelkast. Houd de aspergepunten opzij.
Kook de eieren 3 minuten in water. Meng de room met de kervel, breng op smaak met peper en evt. zout. Warm zachtjes op in een steelpannetje.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan. Bak de zeebaars 5 minuten aan elke kant, breng op smaak met peper en evt. zout. Voeg de laatste minuut de aspergepunten toe om ze kort mee op te warmen.
Snijd de bovenkant van de eieren, zet ze in een eierdopje, schep er een lepeltje eiwit uit en vervang dit door de kruidenroom.
Schik op elk bord een beetje aspergesalade met daar bovenop een stuk zeebaars en de aspergepunten. Breng op smaak met voldoende peper. Zet het zacht gekookt eitje met de kruiden naast de vis en dien de rest van de kruidenroom op in een sauskommetje.
🍴Eet smakelijk🍴
Bron: https://www.lekkerinhetleven.nl/ |
|