Jose Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 3-2-2004 Berichten: 1390 Dieet: Cambridge Dieet Woonplaats: Geleen
|
|
Gebraden kreeft met Bearnaisesaus
4 kreeften,
1 koffielepel paprikapoeder,
4 eidooiers,
1 sjalotje
4 takjes verse dragon,
100 cc ciderazijn,
300 gr boter,
grofgemalen peper,
zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden
snijd op een plank de kreeften vanaf de kop in tweeen. Haal de darmen eruit en leg de kreeft vervolgens op een bakplaat. Kruid met pepere n zout en bestrooi de helften met paprikapoeder. Leg er enkle klontjes boter op.
Zet de plaat in de oven en laat de kreeft 15 minuten braden. Houd de kreeften warm.
Voor de saus
Laat de boter smelten.
Snipper het sjalotje en snijd de dragon fijn. Doe ze samen met de ciderazijn in een steelpannetje. Laat het mengsel tot 2 eetlepels inkoken. Laat het geheel afkoelen.
Plaats het steelpannetje in een bain-marie, voeg onder voortdurend kloppen de eidooier toe en roer er een streepje boter door.
Leg de kreeften op borden en dien de saus apart op in een sauskom.
Garneer met blokjes tomaat, grove peper en enkele plukjes dragon.
[img]http://www.gb.be/images/recipe/3466.JPG[/img] |
|