Auteur |
Bericht |
Wil-Sophie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 1-3-2004 Berichten: 2929 Dieet: LOW-CARB Woonplaats: Urk
|
|
Zoals beloofd hier de tonijnmousse en straks maakt ik de pat?© ,als die lukt volgt dat recept ook!
Benodigdheden aan materiaal:een leuke vorm bij voorkeur een visvorm, of een kerstvorm een ster of kerstboom, er zijn vormen te koop bestemd voor ijs,die erg geschikt zijn.
Een keukenmachine of staafmixer
een vuurvast klein kommetje
een steelpan met water
een spaghettitang
een spatel.
Ingredi?«nten
afhankelijk van de grote van de vorm uiteraard dubbele hoeveelheden gebruiken.
2 blikjes tonijn (of zalm)
4 eetlepels mayo
1 eetlepel mosterd 1 ? 2 zakjes saladedressingkruiden (lidl) het liefst de dille versie en anders wat andere bouillonpoeder naar smaak,
4 eetlepels geklopte slagroom met wat zoetstof.
teentjes knoflook naar smaak, ik heb er drie ingedaan
een scheut citroensap
1zakje gelatinepoeder.eventueel wat tom.ketchup of puree dan ziet hij er rossiger uit, je kunt alles ook met zalm doen uiteraard.
wat cayennepeper of sambal
De uitlgelekte tonijn met de mayo, dressingkruiden, knoflook, mosterd, in de keukenmachine glad pureren, intussen de slagroom kloppen, de gelatinepoeder in het kommetje weken met de citroen, en dan tot slot in de keukenmachine de slagroom toevoegen, even pureren niet te lang.
Het kommetje au bain Marie dus in de steelpan op een warmte bron zetten en dan het water verhitten totdat de geweekte citroenpoeder weer oplost met de spaghetti tang eruit halen en dan bij het mengel voegen en weer een paar slagen met de machine, de vorm goed omspoelen en vullen met het mengsel en even kloppen zodat de lucht eruit gaat en het goed in alle gaatjes dringt.
Laten koelen in de koelkast, als het is opgesteven, met behulp van even in een bodempje water zetten en dan storten en dan versieren met dille,paprikapoeder (al dan niet met behulp van een sjabloon)
versieren met kleine tomaatjes of augurken waaiers, of bedenk maar wat.
Als je hem wilt invriezen dan het versieren pas na ontdooien.
Fijne feestdagen en eet smakelijk!
Mixer |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 05 dec 2004 13:47 |
|
|
|
|
Wil-Sophie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 1-3-2004 Berichten: 2929 Dieet: LOW-CARB Woonplaats: Urk
|
|
Helaas zie ik een paar storende taalfouten, maar er staat geen wijzig, dus kan het niet herstellen.Mixer |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 05 dec 2004 13:49 |
|
|
omafia Gast
|
|
Heerlijk ik ga het eens met zalm maken, en gelukkig vallen die fouten jou alleen op Mixer, weer een top recept |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 05 dec 2004 14:04 |
|
|
Sharonne Mega Weegclubfan
Geregistreerd op: 9-2-2004 Berichten: 904 Dieet: Atkins Woonplaats: Rotterdam
|
|
hahaha klinkt bijna rotterdams!!!!! _________________ It's in the valleys I grow
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 05 dec 2004 16:21 |
|
|
|
|
Ines Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 2-3-2004 Berichten: 12220 Dieet: Sonja Bakker Woonplaats: Alphen aan de Rijn
|
|
Hoeveel blaadjes gelatine Wil, want hier kan je geen poeder kopen |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 05 dec 2004 19:36 |
|
|
Wil-Sophie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 1-3-2004 Berichten: 2929 Dieet: LOW-CARB Woonplaats: Urk
|
|
12 blaadjes = 20 gram
6 blaadjes = 10 gram
een zakje = 9 gram
dus 6 blaadjes en ik deed er dan wel eens een rood blaadje bij voor de nep-kleur als je het met zalm doet.
Mijn mooie dolfijnvorm is in de afwasmachine gemolten tot een klein kikkervisje hihihihihihi hij vond het te heet denk ik hahaha |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 05 dec 2004 20:40 |
|
|
Ines Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 2-3-2004 Berichten: 12220 Dieet: Sonja Bakker Woonplaats: Alphen aan de Rijn
|
|
Wat zonde Wil, nou ja, je moet maar zo denken hij heeft zijn werkgedaan |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 05 dec 2004 21:01 |
|
|
|
|
Wil-Sophie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 1-3-2004 Berichten: 2929 Dieet: LOW-CARB Woonplaats: Urk
|
|
P.S.
Je kunt de vorm als hij van aardewerk of metaal is het beste bekleden met doorzichtig huishoudfolie is handig bij het storten. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 05 dec 2004 21:08 |
|
|
Wil-Sophie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 1-3-2004 Berichten: 2929 Dieet: LOW-CARB Woonplaats: Urk
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 10 dec 2004 11:55 |
|
|
omafia Gast
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 10 dec 2004 13:09 |
|
|
|
|