Deze truffels , die smaken naar amandelen en chocola, zijn gemakkelijk te maken.
Als je ze bij de koffie geeft, is dit een heel perfecte afsluiter na een diner.
24 stuks
bittere chocolade 175 g
2 el amandel of sinaasappellikeur(kan ook amandelessense of andere smaak)
boter 40 g
poedersuiker 50 g (kan ook met vloeibare zoetstof)
gemalen amandelen 50 g.
geraspte melkchocolade 50 g
BEREIDING:
Smelt de bittere chocolade met de likeur(of amandelessence) in een kom boven een pan met heet water.
Blijf roeren tot de boter de likeur of essence heeft opgenomen.
Voeg de boter toe.
Blijf roeren tot de boter is gesmolten.
Roer de poedersuiker (zoetstof) en de gemalen amandelen erdoor.
Zet de kom op een koele plaats tot het mengsel stevig genoeg is om er 24 balletjes van te rollen
Strooi de geraspte melkchocolade op een schaal en rol de truffels erdoor.
Leg de truffels in papieren bakjes.
Zet ze weg om af te koelen.
VARIANT:
Een klein beetje gemalen kokos erbij door de geraspte melkchocolade.
Amaretto di Saronno als amandellikeur geeft de truffels de echte authentieke Italiaanse smaak.
voedingswaarde:
calorieen 82
eiwit 1 g
koolhydraten 8 g
suiker 7g (of vloeibare zoetstof, minder kh.!)
vet 5 g
verzadigd vet 3 g _________________ Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
|