Libby Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 11-2-2004 Berichten: 8514 Dieet: Alles met mate
|
|
Tonijnwrap met avocado
Hoofdgerecht 2 personen
1 avocado in dunnen plakken
1 el citroensap
2 lowcarb wraptortilla's
1 blikje tonijn, uitgelekt, of tonijnpat?© (John West)
Zelfde hoeveelheid mayonaise
Flinke bol peterselie heel fijngeknipt
8 plakjes fricandeau
2 bosuitjes in ringetjes
rucola
3 el olijfolie
grilpan of bbqmand
Avocado besprenkelen met citroensap tegen het verkleuren en bestrooien met wat zout en peper.
Uitgelekte tonijn pureren en mayo erdoor roeren of mayo door de tonijnpate roeren en op smaak brengen met versgemalen zwarte peper. Peterselie erdoor roeren.
Tortilla's dik bestrijken met de tonijnmayonaise. Fricandeau, avocado, bosuitjes en rucola erover verdelen, 1 el olijfolie per wrap erover druppelen en strak oprollen. Buitenkant bestrijken met rest van olie. Wraps op vouwnaad in grilpan of bbqmand leggen en in 2 - 3 minuten lichtbruin grillen. Halverwege keren.
De combinatie tonijnmayonaise en fricandeau is een klassieker uit de Itanliaanse keuken: Vitello Tonnato wordt het dan genoemd en is ook lekker bij geroosterd kalfsvlees. |
|