Smurfin1974 Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 4-10-2010 Berichten: 83 Dieet: weight watchers Woonplaats: Delft
|
|
Hier een heerlijk indisch recept dat ik een tijdje geleden gemaakt heb. Het is op de ketjap na, vrij GOK-proof. Kokos heeft ongeveer 7 kh's per 100 gr, dus eet niet teveel balletjes gehakt!
Perkedel atjeh
500 gr half om half gehakt
4 teentjes knoflook
1 tl sambal djeroek
2 tl ketoembar
1 tl djinten
1 tl koenjit
1 tl cayennepeper
200 gr geraspte klapper (kokosrasp)
2 eieren
1 kopje ketjap assem
zout
Wrijf fijn in de vijzel:
knoflook, sambal, ketoembar, djinten, koenjit, cayenne, ketjap.
Bak de klapper goudgeel (net alsof je pijnboompitjes opbakt).
Hou 2 eetlepels boemboe apart voor de saus.
Vermeng klapper, kruiden en eieren met de gehakt, kneden.
Maak balletjes van de gehakt en kook ze 5 minuutjes in een klein laagje water.
Bewaar 250 ml kookvocht en vermeng dit met de 2 eetlepels kruidenbrij en giet dit over de balletjes...
Even laten pruttelen. Lekker als borrelhapje en lekker als bijgerecht
Groetjes, Sonja |
|