Jose Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 3-2-2004 Berichten: 1390 Dieet: Cambridge Dieet Woonplaats: Geleen
|
|
Proven?§aalse meerval
hoofdgerecht, 4 personen
?· 2 venkelknollen
?· 2 eetlepels olie
?· 100 ml droge witte wijn
?· 1 blik gepelde tomaten (400 g)
?· 2 teentjes knoflook, fijngehakt
?· 1 eetlepel gedroogde Proven?§aalse kruiden
?· 500 g meervalfilet (vis)
?· 1/2 zakje droge zwarte olijven (a 125 g)
?· 1 eetlepel kappertjes
Bereiden
Venkel schoonmaken, halveren en in repen snijden. In pan met dikke bodem olie verhitten en venkel al omscheppend 3-4 min. roerbakken. Wijn erbij schenken. Inhoud van blik tomaten, knoflook, Proven?§aalse kruiden en zout en peper naar smaak erdoor scheppen. Venkel afgedekt in 10 min. beetgaar stoven. Vis in 8-12 stukken snijden en bestrooien met zout en peper. Vis tussen groenten in stoofvocht leggen. Olijven en kappertjes erover strooien en vis afgedekt in 8-10 min. zachtjes gaarstoven. Lekker met bruin of Boulogne stokbrood.
Bevat per eenpersoonsportie
energie 230 kCal - eiwit 29 g
vet 10 g - koolhydraten 6 g
Bron
AllerHande 02 2004 |
|