love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Heerlijk tapashapje van stukjes gebakken kabeljauw met olijventapenade en serranoham.
Ingrediënten voor 12 stuks:
4 stukken kabeljauwfilet (uit de vriezer);
4 plakken serranoham;
3 cherrytomaatjes, in kwarten gesneden;
1 potje uitgelekte groene olijven zonder pit à 115 gr;
1 eetlepel kappertjes;
1 teentje knoflook;
1 theelepel citroensap;
scheutje olijfolie;
peper en zout.
Bereiding:
Doe de olijven, kappertjes, knoflook en peper en zout in een keukenmachine en maal grof. Voeg een scheutje olijfolie en citroensap toe en maal nogmaals door. Snijd de kabeljauwfilets in 3 stukken. Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de kabeljauw voorzichtig aan beide kanten gaar (5 à 7 minuutjes).
Leg de gebakken kabeljauw op een bordje en smeer de bovenzijde in met wat van de olijventapenade. Prik een stukje serranoham en een kwart cherrytomaatje aan een prikker en prik boven op de vis.
Tip: voor een snelle versie gebruik je olijventapenade uit een potje.
🍴Eet smakelijk🍴
Bron: http://www.leukerecepten.nl/ |
|