love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Thaise salade. Kan heel goed als lunch.
Ingrediënten voor 2 personen:
2 el gesmolten kokosolie;
1 tl mosterd;
½ kaneelpoeder;
1 tl paprikapoeder;
1 tl kerriepoeder;
300 gr biologische kipfilet;
2 middelgrote wortels;
2 courgettes;
1 rode paprika;
1 kleine rode ui;
3 el ongebrande amandelen;
1 tl sesamzaad;
zeezout;
kokosolie, om in te bakken.
Dressing:
2 el gemengde notenpasta;
6 el kokosmelk;
5 el limoensap;
1 tl sesamolie;
snufje Himalaya- of zeezout;
1 teentje knoflook.
Extra:
spiraalsnijder;
staafmixer;
knoflookpers.
Bereiding:
Meng gesmolten kokosolie, mosterd, kaneel, paprika- en kerriepoeder in een kom voor de marinade. Spoel de kipfilet schoon, en wentel door de marinade. Laat de marinade minimaal 5 minuten intrekken. Maak vervolgens met de spiraalsnijder van de wortel en courgettes mooie lange slierten. Snijd de rode paprika in reepjes en de rode ui in heel dunne ringen en doe alle groenten in een kom. Rooster de amandelen (zonder olie) in een pannetje donkerbruin en knapperig en bestrooi ze met wat zeezout. Doe ze samen met het sesamzaad bij de salade. Hussel alles goed door elkaar! Bak daarna de (gemarineerde) kipfilet met een beetje kokosolie op een laag vuurtje gaar. Draai af en toe om. Doe alle ingrediënten van de dressing behalve de knoflook in een kommetje en pers de knoflook erboven uit. Roer met een lepeltje alles goed door elkaar. Snijd vervolgens de gare kip in lange stukken, leg deze op de salade en giet er wat van de dressing over.
Bron: http://www.renskroes.com/ |
|