Jose Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 3-2-2004 Berichten: 1390 Dieet: Cambridge Dieet Woonplaats: Geleen
|
|
Kaascake (12 plakken)
Ingredi?«nten:
1/4 kopje slagroom
250 g roomkaas
4 blaadjes witte gelatine
2 eieren
3 el vanillesuiker
sap en geraspte schil van een 1/4 citroen
12 druppels zoetstof
2 dl slagroom
kaneel
olie om mee in te vetten
Bereiding:
Doe in een steelpan de slagroom en de kaas bij elkaar en verwarm dit tot de kaas gesmolten is.
Laat de gelatine in koud water weken, goed uitknijpen en door het kaasmengsel roeren.
Roer met een garde tot het mengsel begint te koken, haal dan de steelpan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Splits de eieren. Voeg eigelen, vanillesuiker, citroenrasp en citroensap en de zoetstof bij het kaasmengsel.
Klop de slagroom stijf en vervolgens het eiwit. Leg het stijfgeslagen eiwit op de slagroom en schep daarna het afgekoelde kaasmengsel door het eiwit en de slagroom. Bestrooi het tenslotte met kaneel.
Bestrijk een broodvorm met olie, doe het mengsel in de vorm en laat de kaascake in de ijskast verder stijf worden |
|