Magda Mega Weegclubfan
Geregistreerd op: 10-2-2004 Berichten: 693 Dieet: Karin de Zoete Woonplaats: Betuwe
|
|
Gevulde eieren met tomaat en ansjovis
Kook 6 eieren in ca 7 minuten hard. Spoel af onder koud water, pel en halveer de eieren en haal de dooiers eruit.
Prak de dooiers fijn en meng ze met 1 grote, ontvelde en in kleine blokjes gesneden tomaat, 2 fijngesneden ansjovisfilets, 2 eetlepels fijngesneden basilicum en wat zout en peper. Vul de eieren hiermee en garneer met basilicumblaadje.
Gevulde eieren met groene tapenade
Kook 6 eieren in ca 7 minuten hard. Spoel af onder koud water, pel en halveer de eieren en haal de dooiers eruit.
Prak de dooiers fijn en meng het met 1 eetlepel roomkaas en 4 eetlepels groene tapenade. Vul de eieren hiermee en garneer met kappertjes.
Groene tapenade
Voor ca. 150 gr: pureer 125 gr. groene olijven zonder pit met 20 uitgelekte kappertjes, klein teentje knoflook en 2 eetlepels fijngesneden basilicum in een keukenmachine of blender. Roer er langzaam 2-3 lepels olijfolie en wat zout en peper door (eerst proeven om te weten hoeveel zout/peper er nog nodig is).
Gevulde eieren met cr?¨me fraiche en kruiden
Kook 6 eieren in ca 7 minuten hard. Spoel af onder koud water, pel en halveer de eieren en haal de dooiers eruit.
Prak de dooiers fijn en meng ze met 1-2 eetlepels mosterd, 3-4 eetlepels cr?¨me fraiche, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, 1-2 eetlepels fijngesneden bieslook en wat zout en peper. Vul de eieren royaal en garneer met sprietjes bieslook. |
|