Wat mag ik hier?
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
*Als je inlogd mag je meer.
Auteur |
Bericht |
Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Dr Frank roomkaastaart ook Low carb
bladerdeeg
250 gr. plattekaas (heet in Nederland Roomkaas)
230 ml room
5 eieren
150 gr. maïsmeel
300 gr. suiker
-------------------------------------------------------
Verwarm de oven op 200 graden. Klop de ei-gelen met 200 g suiker en de eiwitten met 100 g suiker goed stijf. Meng de platte kaas met de room. Doe de platte kaas bij de ei-gelen en voeg ook het maïszetmeel toe. Meng het eiwit onder het deeg (kort maar goed) . Er mogen geen klonters meer in het beslag zijn.
Leg het bladerdeeg in de bakvorm, stort het beslag in het bladerdeeg en hou een rand van 1cm vrij. Bak 30 minuten op 200 graden.
lekker zeg jannie
Reactie Emilie:
Volgens mij aan te passen naar fase1 hoor
Je kunt de vulling ook zonder de bladerdeeg bodem bakken.
Vet dan wel de vorm ook goed in hoor!!!
Of je maakt een bodem met amandelmeel, en kokosmeel of sojameel,, en wat boter en een theelepel bakpoeder.
Eerst even de bodem een beetje bakken hoor!!!
ander krijg je die maar moeilijk gaar vrees ik!
De vulling:
Plattekaas is dus roomkaas in het Nederlands
En de room zou ik zelf gewoon nemen...
Maar voor de mensen die wat minder fan zijn van de vetten in de room,
pak daar dan van Alpro Soya de kookroom van.
Ben de naam effe kwijt, want zelf gebruik ik het dus nooit!!!
Alpro-cuisine of zo iets?
Afijn, de alpro aanhangers zullen het zelf ook wel weten, en de rest gaat het braaf vragen in de winkels
Eieren ook géén bezwaar.
Maïsmeel, is niet erg geschikt voor fase1 helaas, daar zitten teveel Koolhydraten in.
Daar zou ik zelf ook kokosmeel, of sojameel voor gebruiken.
( let op, kokosméél en géén koks rasp- of gemalen kokos dus hoor!!!!)
De suiker zou ik simpel vervangen door Stevia vloeibaar naar smaak!
( even een klein beetje proeven van het vulling mengsel of er genoeg Stevia in zit)
Misschien zou je er nog en smaakje bij kunnen doen?
Vanille aroma, of een ander lekker smaakje te koop bij de toko in verschillende smaakjes.
1 dopje is wel genoeg denk ik...
De vulling goed mengen zoals er staat beschreven in het recept van Jannie hier boven.
En dan op de boden gieten.
In de oven 30 minuten bakken op 200 graden
Jannie bedankt bij deze voor je lekker plattekaastaart
Al moest ik wél wat moeite doen om er achter te komen wat nou eigenlijk platte kaas is!
Roomkaas dus
En voor die info bedank ik Kaatjekat
Smikkelse allemaal, Emilie_________________ |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: za 23 mrt 2013 22:15 |
|
|
|
|
isabelg Ik wil blijven afvallen bij de weegclub
Geregistreerd op: 30-1-2013 Berichten: 20 Dieet: weith care plus gezond eten Woonplaats: Friesland
|
|
Hoi,
Ik kan me vergissen, maar ik denk het niet...ik ben Belgische, en woon nu al een tijdje in nederland...voor mij is plattekaas kwark...
toch weer wat anders dan roomkaas dacht ik..
maar ziet er wel een heel lekker recept uit...en misschien kan het wel met beide..._________________ |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 12 mei 2013 3:49 |
|
|
|
|
|
Tijden zijn in GMT + 1 uur
|
Pagina 1 van 1 |
|