Pippi Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 28-11-2005 Berichten: 250 Dieet: low-carb
|
|
Dit recept is uit de Allerhande van deze maand. Het lijkt me lekker, bevat weinig Kh en Kcal:
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
2 rode uien, in dunne partjes
2 teentjes knoflook, in plakjes
600 g panklare boerenkool
4 gedroogde tomaatjes in olie, in dunne reepjes
200 g hüttenkäse
50 g oude kaas (of grana padano), in dunne flinters
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. In wok olie verhitten en ui met knoflook 1 min. fruiten. Boerenkool toevoegen en al omscheppend laten slinken. Tomaatjes erdoor scheppen en scheutje water toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Boerenkool overdoen in ovenschaal en hüttenkäse erover uitstrijken. Oude kaas erover strooien en schaal in oven schuiven. Gerecht in 15-20 min. goudbruin en gaar laten worden. Lekker bij gehaktballen of braadworst.
Voor 4 personen
Per eenpersoonsportie 225 Kcal, 16 g eiwit, 13 g vet, 11 g Kh
|
|