3 dl slagroom
3 dooiers van biologische eieren
3 el. zoetstof
1 el. oploskoffiepoeder
voor 4 pers.
koolhydraten 2 g, eiwit 4 g, calorieen 331, voedingsvezels 0 g, vet 34 g waarvan verzadigd vet 20 g per portie.
Schenk de slagroom in een pan en breng op laag tot middelhoog vuur langzaam tegen de kook aan.
Klop intussen de eierdooiers los met de zoetstof en het oploskoffiepoeder in een mengbeker.
De oploskoffie lost misschien nog niet direkt op , maar later wel!
Neem de pan van het vuur zodra de slagroom langs de randen begint begint te bubbelen en schenk deze over het eiermengsel terwijl u blijft kloppen.
Schenk het mengsel weer in de pan en zet deze op laag vuur.
Blijf kloppen tot het mengsel indikt en het de bolle kant van de lepel bedekt.
Schenk het mengsel weer in de schoongemaakte mengbeker. Dek af met keukenfolie en prik een gat zodat de stoom kan ontsnappen. Laat afkoelen en zet het in de koelkast.
Schenk het afgekoelde mengsel in een grote ondiepe plastic bak.
Sluit deze af en zet hem 1 tot 1u.30 min. in de vriezer.
Neem het ijs uit de vriezer en roer stevig met de hand of mixer, zodat de ijskristallen die langs de rand zijn ontstaan, worden gemengd met de rest van het mengsel. Sluit de bak weer en zet in de vriezer.
Herhaal dit nog 2 keer om de 2 uur, of tot het ijs dik genoeg is. Zet het tot gebruik in de vriezer.
Laat het ijs minstens 30 minuten voor het serveren op kamertemperatuur staan.
Roer het ijs nog even vlak voor het geserveerd wordt.
heel lekker!
Ook geschikt voor inductie _________________ Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
|