Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Dr.Frank: Thaise kipballetjes,enThaise groene currypasta, ook Low-carb
Ingrediënten
? 300 gram gekookte kipfilet, in stukjes
? 1 eetlepel groene curriepasta
? 1 stuks losgeklopt ei
? 2 eetlepels sojameel of halfom soja en eiwitpoeder(dat heb ik gedaan
? 1 bosje koriander
? 0,5 theelepel zout niet echt nodig
? 0,5 theelepel versgemalen zwarte peper vond het al pittig genoeg door de kerrypasta
Bereidingswijze
Maal alle ingredienten in de blender tot een grove massa. Verhit ruim olie in een pan en lat daar eetlepels van het mengsel in glijden. Bak de balletjes goudbruin en gaar en serveer ze als snack bij de borrel, of als bijgerecht bij de rijsttafel, of eet het als vlees bij je hoofdgerecht.
Gegeten samen met:een lekker pittige saus en een grote portie salade met komkommer, tomaat en ui
Je zou er ook nog gerasptebloemkool (nep-rijst) bij kunnen eten, met roesbakgroenten ( nasi dus)
Zelf Thaise groene currypasta maken
Voor ca. 120 ?? 150 gram
Ingrediënten
15-19 kleine groene chilipepers (ca. 20-30 gram) [hang van af hoe pittig je wilt, maar voor 30 gram is het wel echt pittig]
5-9 grote groene pepers, in ringen gesneden
1 theel. grof zee zout
1 theel. fijngehakte galanga (laos)
1 eetl. dunne ringen gesneden citroengras (alleen het witte deel)
½ theel. fijngehakte kaffirlimoenschil
1 theel. fijngehakte korianderwortels
2 eetl. fijngehakte knoflook (ca. 17 gram)
4 eetl. dunne ringen gesneden sjalotjes ( ca. 2-3 sjalotjes (ca.31 gram))
7 korrel peper, verse gemalen
1 eetl. korianderzaad, geroosterd (zonder olie) en daarna verse gemalen
1 theel. komijnzaad, geroosterd (zonder olie) en daarna verse gemalen
1 theel. garnalenpasta
1. Doe de chilipepers en zout in een vijzel en stamp ze goed samen. Voeg galanga, citroengras, kaffirlimoenschil en korianderwortels toe en stamp alles tot een pasta.
2. Voeg knoflook, sjalot, peper, korianderzaad, komijnzaad en garnalenpasta toe en stamp ze goed door elkaar, tot het mengsel een gladde pasta vormt.
Je kunt ook als hulp een staafmixer gebruiken. Ik doe altijd alles eerst in een vijzel goed stampen en daarna het mengsel in een mengbeker en verder pureren met staafmixer totdat het een gladde pasta vormt.
Bewaren in een luchtdicht afgesloten potje in de koelkast (ca. 2 week houdbaar).
Of bewaren in een ziplock zak (plet het geheel totdat de zak plat is) en sluit de zak goed en bewaar het in de vriezer.
Bron: Aikes_________________ |
|