Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Beurre blanc ook Low carb
De bekende Beurre Blanc saus is een eenvoudig te bereiden saus op basis van boter, aangevuld met wijnazijn en witte wijn.
INGREDI?NTEN:
250 gram echter boter, in blokjes gesneden
2 gesnipperde sjalotjes.
10 centiliter (half wijnglas) droge witte wijn
1/2 theelepel wijnazijn. Als alternatief voor de wijnazijn kan citroensap gebruikt worden.
Zout en peper naar smaak
BEREIDEN:
Neem een pannetje en voeg daarin de sjalotjes, de wijnazijn en de witte wijn toe. Laat dit op een zacht vuurtje stoven totdat het meeste vocht verdamp is.
Voeg nu de boter toe, terwijl je roert met een garde totdat de saus lekker dik begint te worden. Het moet een beetje als een crème worden.
Beurre Blanc is klaar!
SERVEERTIP:
Gebruik de saus direct na bereiden. Beurre Blance is lekker bij vis. De saus kan verder verrijkt worden door dille toe te toevoegen.
Eet smakelijk!
Bron: Uit mijn kookboek
Springtime_________________ |
|