Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
WILDE BRAMEN YOGHURT CAKE: ook Low carb
Fruit bevat van nature vruchtensuikers (zijn ook koolhydraten). Als je jezelf toch af en toe wilt verwennen, neem dan een lekker stukje fruit, maar houd het beperkt want je wilt tenslotte afvallen.
Deze zalige cake bevatten maar: 150 Kcal., en 1,8 Kh., per persoon!
In deze tijd van het jaar vind je langs weiden en in het bos volop bramen. Deze wilde bramen zijn wat kleiner en iets minder zoet dan de bramen die je koopt.
BENODIGDHEDEN:
3 eieren, losgeklopt
125 ml griekse yoghurt [of yoghurt Alpro soya]
geraspte schil en sap van 1 citroen
naar smaak, zoetstof
1 tl vanille aroma [dr.oetker]
1 tl amandel aroma [dr.oetker]
200 g bramen
1,5 tl kaneel
1,5 tl bakpoeder
200 g amandelmeel
125 ml kokosolie [of andere plantaardige olie], ipv boter
BEREIDING:
Verwarm de oven voor 190ºC (heteluchtoven 170ºC).
Bestrijk een ondiepe bakvorm van ca. 30x22x5 cm met boter of olie, [of neem een siliconenbakvorm, die hoef je niet in te vetten].
Doe amandelmeel, bakpoeder en kaneel in een kom.
Voeg de vruchten toe en schep door elkaar, zodat de vruchten goed onder het meel zitten, en dus niet zo snel naar de bodem van de cake zullen zakken.
Klop in een andere kom de zoetstof, olie, citroenschil en -sap, yoghurt en eieren door elkaar.
Schep het door het meel en meng nogmaals goed.
Schep in de bakvorm en strijk glad.
Bak 45 - 55 minuten, tot een prikker schoon uit de cake komt.
Als de cake te snel donker wordt afdekken met een stuk aluminiumfolie.
Af laten koelen in de vorm, daarna op een rooster.
Snijden in +/- 18 stukken, en eventueel serveren met een dotje [slag]room.
Voedingswaarde pp: 150 Kcal., 3,8 Eiw., 14 Vet., 1,8 Kh.
***TIP:Mag je alweer iets meer fruit? Maak dan ook eens met ander vers fruit zoals; perziken of abrikozen, pruimen of aardbeien enz.
Bron: naar een idee uit 'Buitenleven' + aanpassingen naar Dr. Frank.
Succes en smakelijk eten, SpringTime._________________ |
|