Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Dr. Frank: Roomkaas taarten

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Emilie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 3-10-2012
Berichten: 2828
Dieet: Dr Frank


  Reageer met quote
Dr Frank roomkaastaart ook Low carb
bladerdeeg
250 gr. plattekaas (heet in Nederland Roomkaas)
230 ml room
5 eieren
150 gr. maïsmeel
300 gr. suiker
-------------------------------------------------------
Verwarm de oven op 200 graden. Klop de ei-gelen met 200 g suiker en de eiwitten met 100 g suiker goed stijf. Meng de platte kaas met de room. Doe de platte kaas bij de ei-gelen en voeg ook het maïszetmeel toe. Meng het eiwit onder het deeg (kort maar goed) . Er mogen geen klonters meer in het beslag zijn.
Leg het bladerdeeg in de bakvorm, stort het beslag in het bladerdeeg en hou een rand van 1cm vrij. Bak 30 minuten op 200 graden.
lekker zeg jannie

Reactie Emilie:
Volgens mij aan te passen naar fase1 hoor
Je kunt de vulling ook zonder de bladerdeeg bodem bakken.
Vet dan wel de vorm ook goed in hoor!!!
Of je maakt een bodem met amandelmeel, en kokosmeel of sojameel,, en wat boter en een theelepel bakpoeder.
Eerst even de bodem een beetje bakken hoor!!!
ander krijg je die maar moeilijk gaar vrees ik!

De vulling:
Plattekaas is dus roomkaas in het Nederlands
En de room zou ik zelf gewoon nemen...
Maar voor de mensen die wat minder fan zijn van de vetten in de room,
pak daar dan van Alpro Soya de kookroom van.
Ben de naam effe kwijt, want zelf gebruik ik het dus nooit!!!
Alpro-cuisine of zo iets?
Afijn, de alpro aanhangers zullen het zelf ook wel weten, en de rest gaat het braaf vragen in de winkels
Eieren ook géén bezwaar.
Maïsmeel, is niet erg geschikt voor fase1 helaas, daar zitten teveel Koolhydraten in.
Daar zou ik zelf ook kokosmeel, of sojameel voor gebruiken.
( let op, kokosméél en géén koks rasp- of gemalen kokos dus hoor!!!!)
De suiker zou ik simpel vervangen door Stevia vloeibaar naar smaak!
( even een klein beetje proeven van het vulling mengsel of er genoeg Stevia in zit)
Misschien zou je er nog en smaakje bij kunnen doen?
Vanille aroma, of een ander lekker smaakje te koop bij de toko in verschillende smaakjes.
1 dopje is wel genoeg denk ik...
De vulling goed mengen zoals er staat beschreven in het recept van Jannie hier boven.
En dan op de boden gieten.
In de oven 30 minuten bakken op 200 graden

Jannie bedankt bij deze voor je lekker plattekaastaart
Al moest ik wél wat moeite doen om er achter te komen wat nou eigenlijk platte kaas is!
Roomkaas dus
En voor die info bedank ik Kaatjekat
Smikkelse allemaal, Emilie

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 23 mrt 2013 22:15    
Vrouw Weeggegevens   isabelg
Ik wil blijven afvallen bij de weegclub
Ik wil blijven afvallen bij de weegclub


Geregistreerd op: 30-1-2013
Berichten: 20
Dieet: weith care plus gezond eten
Woonplaats: Friesland


  Reageer met quote
Hoi,
Ik kan me vergissen, maar ik denk het niet...ik ben Belgische, en woon nu al een tijdje in nederland...voor mij is plattekaas kwark...
toch weer wat anders dan roomkaas dacht ik.. Erg blij
maar ziet er wel een heel lekker recept uit...en misschien kan het wel met beide...

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 12 mei 2013 3:49    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1