Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Amandel-chocoladetaart - torta di mandorla e cioccolato
ook Low carb
***We weten natuurlijk allemaal dat het tijdens afvallen beter is even zoet te laten voor wat het is,
maar heb je toch een zwak moment? Dan kan je beter iets zoets nemen met bijna geen kh., [ en zoetstof], dan iets van de banketbakker, bomvol koolhydraten en verkeerde suikers!
De meeste vetten in de baksels van mijn recepten zijn van amandelmeel, plantaardige vetten, dus de goede!!!!!!!!!
INGREDI?NTEN 12 personen:
* 300 g blanke amandelen [of amandelmeel]
* 100 g roomkaas light [Lidl]of Philadelphia
* 90 g cacao
* 75 g boter
* zoetstof naar smaak, zie: suiker/zoetstof
* 1 zakje á 16 g bakpoeder [dr.oetker]
* 5 eieren[kleine]of 4 grote
* paar druppeltjes amandel aroma [dr.oetker]
* 200 ml soja melk[rode pak]
* [eventueel]klein scheutje soja room culinair
BEREIDEN:
Bekleed een bakvorm met een doorsnede van 24 cm met bakpapier en vet hem goed in met boter, of neem een siliconenvorm. Verwarm de oven voor (160°C). Hak de amandelen fijn in een keukenmachine , voeg de cacao, roomkaas, sojamelk en room toe en laat dit nog 2 minuten draaien. Doe het mengsel over in een kom.
Meng de boter en zoetstof en essence in de keukenmachine tot een witte, luchtige massa. Voeg één voor één de eieren toe. Het volgende ei pas toevoegen als het vorige volledig is opgenomen. Doe de massa bij het chocolade-amandelmengsel in de kom en spatel het samen met de bakpoeder goed door elkaar.
Schep het beslag in de bakvorm, strijk de bovenzijde glad en bak de taart 45 minuten. Serveer hem met wat cacaopoeder bestoven en [eventueel] met ricotta of room.
Voedingswaarden per punt: 241 kcal., 10 eiw., 21 vet., 2,6 Kh.
Eigen recept
Succes, SpringTime._________________ |
|