Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Geurige Gestoofde Kip en Paprika ook Low Carb
Ingrediënten:
3 tenen knoflook, geperst
1 el paprikapoeder mild
2 tl kaneel
1 tl gemalen komijn
3 el olijfolie
4 kippenbouten [zonder vel]
2 rode paprika's, in repen
1 grote ui, grof gesneden
4 tomaten, in stukjes
150 ml kippenbouillon (van tablet)
Materialen:
ovenschaal, inhoud ca. 2 liter
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de knoflook in een kom met de paprikapoeder, de kaneel, de komijn en peper en zout naar smaak. Roer de olie erdoor. Leg de kippenbouten in de ovenschaal en besmeer ze met de helft van het knoflookmengsel. Meng de rest van het mengsel met de paprika, de ui en de tomaten en verdeel dit tussen de kippenbouten. Schenk de bouillon in de schaal. Stoof de schotel in de oven in 1 uur gaar. Schep af en toe wat van het vocht over de bouten. Lekker met salade van veldsla.
Tip:
De kippenbouten kunnnen ook in een braadpan op het fornuis zachtjes gaarstoven.
Voedingswaarden per persoon: 385 kcal., Eiwit 31 g., Vet 19 g., 7 g.Kh
Succes SpringTime.
Bron: Springtime_________________ |
|