Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Dr. Frank: Melanzane [Italiaanse aubergineschotel]
vegetarisch hoofdgerecht 4 personen
INGREDI?NTEN:
2 aubergines
3 el olijfolie
3 vleestomaten, in plakken
400 ml tomatensaus (pakje a 500 ml)
2 bollen mozzarella (kaas), in plakken
100 g Grana Padano (kaas), geraspt
1 bakje verse basilicum (15 g)
BEREIDEN:
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een halve centimeter, bestrooi ze met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de aubergineplakken aan beide kanten in 4-5 minuten goudbruin en bijna gaar. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg in de ovenschaal een laag aubergine, een laag tomaten, een laag aubergine en weer een laag tomaten. Schenk de tomatensaus erover en leg hierop een laag mozzarella. Bestrooi het gerecht met de Grana Padano. Bak de melanzane 30 minuten in het midden van de oven. Bestrooi met een paar blaadjes basilicum.
Zalig met een frisse groene salade.
Voedingswaarden per persoon: 480 Kcal., 25 Eiw., 10 Kh., 25 Vet.
TIP: nog een 'gaatje' over en niet vegetarisch? doe er nog wat rul gebakken mager runder gehakt [of tartaar] door, gekruid met wat tijm of oregano.
Groetjes, SpringTime.
Bron: slanke recepten + helemaal Dr. Frank-proof.
En de dank natuurlijk voor Springtime _________________ |
|