Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Zelf kruiden mixen voor je gerechten:
*******************************************************************
Nasi kruiden:
Paprika pikant Cayennepeper
Foelie Knoflook
Koriander Gember
Laos Komijnzaad ( gemalen)
Kurkuma Kerrie
Fenegriek Citroengras
zout Selderieblad
Evt, Sambal
********************************************************************
GARAM MASALA - EENVOUDIG
1 eetlepel komijnpoeder
1 eetlepel korianderpoeder
2 theelepels zwarte peper
2 theelepels kardemompoeder
1 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel kruidnagelpoeder
***********************************************************************
Macaroni/spaghetti kruidenmix:
Paprika Komijnzaad (gemalen)
Selderieblad Cayennepeper
Knoflook Foelie
Basilicum Oregano
Zout
Zelf toevoegen: gehakt,
macaroni-roerbakgroenten, evt. tomaat
*********************************************************************
Gyros:
Paprika Knoflook
Oregano Koriander
Rosemarijn Basilicum
Laurier peper
Zout
Kruiden met beetje olijfolie door de reepjes vlees mengen, en een
uurtje laten staan, marineren dus. *******************************************************************
PROVEN?AALSE KRUIDEN
De samenstelling van het mengsel staat niet vast. Traditioneel bestaan de basis ingrediënten uit rozemarijn, bonenkruid, marjolein en tijm, waaraan nog basilicum, salie en lavendel kunnen worden toegevoegd.
Basis:
1 theelepel rozemarijn (gedroogd)
1 eetlepel marjolein (gedroogd)
1 eetlepel tijm (gedroogd)
1 eetlepel bonenkruid (gedroogd)
Extra:
1/2 theelepel salie (gedroogd)
1/2 theelepel lavendel (gedroogd)
1 theelepel basilicum (gedroogd)
*******************************************************************
CAJUN KRUIDEN - UITGEBREID
1 eetlepel paprikapoeder (mild)
2 1/2 theelepel zout
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel cayennepeper
3/4 theelepel witte peper
3/4 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel oregano (gedroogd)
1/2 theelepel tijm (gedroogd) met als extra toevoegingen (en/of):
selderij - basilicum - dragon -
komijnzaad - gemalen laurier
(gedroogd, elk 1/2 theelepel)
******************************************************************
Griekse gehaktballen, met feta
pond gehakt
pakje feta
1 ei
Knoflook Peper
Paprika Komijnzaad (gemalen)
Kaneel Oregano
Tijm Basilicum
Laurier Dille
Koriander Rosemarijn
Zout
Kruiden en het ei door rundgehakt mengen.
In het midden van de bal gehakt, verstop je een stuk Feta.
*********************************************************************
Ze zouden best is van Springtime2 kunnen komen
maar ik had de bron er niet bij gezet in me pc....sorry dus
maar een dikke kans dat ze dus toch van Springtime2 komen
Dus zal ik voor de zekerheid die lieverd maar bedanken voor AL haar geweldige recepten _________________ |
|