Kimster Ik blijf hier bij de weegclub
Geregistreerd op: 4-5-2013 Berichten: 32 Dieet: Koolhydraatarm Woonplaats: @Home
|
|
Nadat ik in het tv programma "Heel Holland bakt" zag dat er kaaskrakelingen gemaakt werden, besloot ik een lowcarb versie te gaan maken. Het is goed gelukt, dus ik deel het recept graag.
Benodigdheden voor 6 tot 8 grote kaaskrakelingen
? 90 gram zachte roomboter op kamertemperatuur
? 4 gram zout
? 55 gram geraspte oude Goudse kaas
? 80 gram lauwe amandelmelk (of sojamelk)
? 125 gram sojameel
? losgeklopt ei
? Spuitzak met een ronde spuitmond van 1cm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de sojameel in een kom. Doe daar de zachte roomboter, de kaas, de amandelmelk en het zout bij en meng dit met een mixer met deeghaken tot een gladde massa. Het moet een stevig mengsel worden wat niet uitloopt, maar ook niet te dik. Als je denkt dat het te dik is, kun je er nog wat amandelmelk bij doen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit het beslag in vorm van een krakeling op. In ongeveer 30 minuten goudbruin afbakken in de oven.
Ongeveer 4,5g kh per krakeling._________________ |
|