Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54491 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
Bodemloze Quiche Loraine
Ingrediënten:
2 uien in ringen gesneden
1 prei in ringen gesneden
1 teen knoflook fijngehakt
1 Spaanse peper, zonder zaad, in ringetjes gesneden.
50 gr. Ontbijtspek, in dunne repen gesneden
Olijfolie
4 eieren
200 gr. Crème fraiche
200 gr. Belegen kaas geraspt
1 theelepel Provençaalse kruiden; rozemarijn, tijm
Peper en zout Werkwijze
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestrijk een ovenvaste schaal of eenpersoonsschaaltjes met olie.
Meng in een kom de uien, de prei, de knoflook, de Spaanse peper en het ontbijtspek.
Klop de eieren los met de crème fraiche en roer er de kaas en de Provençaalse kruiden door. Doe er wat peper en eventueel wat zout bij. Plaats het gerecht in de oven en maak het in circa 25 minuten gaar.
Als je een bodem maakt van low-carb meel dan iets langer in de oven |
|