Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Avocado "cheese"cake.
8 porties, afhankelijk van de grootte van je bakblik.
Voor de bodem:
200 gram pecannoten
6 ontpitte Medjool dadels
2 el gesmolten kokosolie
Voor de vulling:
2 rijpe avocado's, ontdaan van schil en pit
100 ml kokosmelk
8 ontpitte dadels
Zaadjes van 1 vanilleboon
Snuf zout
Bodem:
Meng de pecannoten met de dadels en de kokosolie tot er een haast samenhangend deeg ontstaat.
Neem een springvorm van ongeveer 23 cm met een vel bakpapier erin en druk hier het deeg in plat.
Zet dit in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Vulling:
Spoel je keukenmachine om en doe hier alle ingrediënten voor de vulling in.
Maal goed tot er niks van de dadels te zien is behalve donkere puntjes.
Schenk de vulling op de bodem en zet weer terug in de koelkast.
Na 2 uur is het redelijk opgestijfd en kun je het serveren.
Serveer met geroosterde kokosrasp, mangopuree of iets ingekookt rood fruit.
Tip: In de koelkast is het een dag houdbaar. Je kan deze taart ook invriezen om op een later moment een heerlijk puntje groene cheesecake te hebben.
Bron :www.eetgoedvoeljegoed.nl
Laatst aangepast door Kaatje op do 07 nov 2013 19:26, in totaal 1 keer bewerkt |
|