love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Beqoula.
Marokkaanse spinaziesalade, lekker bij gegrilde vis
Ingrediënten:
½ eetlepel olijfolie;
¼ theelepel komijn;
½ theelepel cayennepeper;
1 eetlepel milde paprikapoeder;
4 teentjes knoflook;
1 stengel bleekselderij;
1 bosje koriander;
2 bosjes peterselie, gehakt;
1 kilo verse spinazie;
½ ingemaakte citroen (Marokkaanse winkel);
½ citroen, het sap hiervan;
naar smaak zeezout;
10 zwarte olijven.
Bereiding:
Spinazie, peterselie en koriander zeer fijn snijden. Bleekselderij in kleine stukjes snijden. Groenten en kruiden grondig wassen, uit laten lekken, met aanhangend water en de olie in een pan doen en op een matig vuur laten slinken.
De knoflook in kleine stukjes snijden en samen met paprikapoeder, cayennepeper, komijn en olie bij het groentemengsel doen. Met het deksel op de pan nog 15 minuten zachtjes laten smoren. De ingemaakte citroen in kleine stukjes snijden, samen met het citroensap toevoegen en nog 5 minuten mee laten stoven.
De salade warm of koud serveren. Garneren met olijven.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.marokkaanserecepten.eu/ |
|