love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Roergebakken gamba's met broccoli, knoflook en rode peper.
Ingrediënten voor 4 personen:
20 gamba??s (rauw);
600 gram broccoliroosjes;
100 gram geschrapte worteltjes;
1 bosje lente-uitjes;
1 kleine citroen;
4 teentjes knoflook;
klein stukje rode peper van 2 cm;
4 eetlepels slaolie;
½ eetlepel verse of gedroogde marjolein;
zout.
Bereiding:
Pel de gamba??s, verwijder ook de koppen en staarten. Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelijk van de grootte van de roosjes). Afgieten en laten uitlekken.
Snijd de lente-uitjes in stukjes en de worteltjes in dunne schuine plakjes. Snijd van de citroen vier dunne plakje en pers de rest van de citroen uit. Pel de teentjes knoflook en hak ze met de rode peper fijn.
Verhit de olie in een ruime wok of braadpan en roerbak hierin, als de olie begint te dampen, het knoflookmengsel 2 minuten. Voeg de marjolein, de gamba's, lente-uitjes en de wortelschijfjes toe en roerbak ze op een hoog vuur 3 minuten. Schep de warme broccoliroosjes erdoor. Besprenkel het geheel met citroensap. Garneer met plakjes citroen en serveer het gerecht direct, vanuit de wok.
Lekker met gekookte Slim rijst of Slim pasta. Voeg met de broccoli 2 dl slagroom of kokosmelk aan het gerecht toe.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
92 kcal;
1 gr vet;
19 gr eiwit.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.top-recept.nl/ |
|