love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Oesters met citroenboter en peterselie uit de oven.
Ingrediënten voor 3 oesters per persoon:
12 oesters;
50 gram ongezouten roomboter;
1 el citroensap;
1 el fijngesneden peterselie;
1 lenteui, in hele dunne ringetjes;
1 teentje knoflook, fijn gesnipperd;
snufje zout;
zout om de schelpen stabiel op te leggen.
Bereiding:
Doe de boter 10 seconden op ontdooistand in de magnetron. Meng er dan citroensap, fijngesneden peterselie en een snufje zout door. Zet tot gebruik in de koelkast.
Strooi een laagje zout in een ovenschaal. Open de oesters met de platte kant boven. Gooi de bovenkant weg. Giet het vocht een beetje uit de schelp. Leg de oesters in de onderste helft in het zout, zodat ze stabiel liggen.
Snijd de lenteui in zeer fijne ringetjes en pluis deze een beetje uit elkaar. Verspreid ze over de oesters: enkele ringetjes per oester. Snipper de knoflook fijn en verdeel ze naar smaak over de oesters. Leg dan enkele flintertjes boter per schelp op de oester. Zet de oven op grillstand en plaats indien de grill is opgewarmd, de oesters circa 2 minuten onder de grill, totdat ze lichtjes gaan bruinen aan de bovenkant. Haal ze dan uit de oven. Serveer met wat evt. stokbrood of koolhydraatarm brood.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.volrecepten.nl/ |
|