love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Olijventaart.
Kan ook als licht hoofdgerecht.
Ingrediënten voor 4 á 5 personen:
1 eetl olijfolie;
5 eieren;
300 g crème fraîche (light);
100 gram rode ui, gesnipperd;
2 teentjes knoflook;
1 bakje champignons, gesneden;
300 gram cherrytomaten, in stukjes;
200 gram groene en zwarte olijven, ontpit en in stukjes;
1 eetlepel rode pesto;
1 eetlepel balsamico azijn;
rasp van een halve citroen;
100 gram pikante kaas 30+, geraspt;
½ à 1 eetlepel verse tijmblaadjes;
1 eetlepel verse oreganoblaadjes;
zout en peper;
nootmuskaat,
Bereiding:
Bak de ui-stukjes in de olijfolie tot ze glazig zijn, voeg de uitgeperste knoflook, champignons en tomaten toe. Voeg na ca. 6 minuten de olijven en pesto toe.
Voeg de balsamico azijn en citroenrasp toe.
Klop de eieren met de créme frâche en breng op smaak met wat nootmuskaat, peper/zout.
Kaas en olijvenmengsel toevoegen en goed mengen.
Giet alles in een ingevette ovenschaal en bak het 40 min. in de oven op 160°C.
Lauwwarm het lekkerst.
Lekker met een gevulde salade, maar ook goed koud te eten bij een zomerse picknick!
Voedingswaarden per persoon: 356 Kcal., 19 Eiw., 28 Vet.,6 Koolh.
Smullen maar!
Bron: http://www.dewetvanhetkonijn.nl/ |
|