love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Slagroombolletjes.
Ingrediënten voor 10 bolletjes:
water 1 dl;
zout snufje;
sojameel 10 gr;
proteïnepoeder 30 gr;
boter 40 gram;
ei 1.
Vulling:
slagroom;
zoetstof naar smaak.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een bakblik in. Breng het water met een snufje zout aan de kook in een pannetje. Als het kookt, haal dan pannetje van het vuur en voeg al roerend de proteïnepoeder en vervolgens het sojameel toe.
Vervolgens weer op laag vuur en voeg de boter toe en blijf roeren, totdat het deeg van de wanden valt. Is hij nog te nat, voeg dan nog wat proteïnepoeder toe. Als het van de wand valt, zet het vuur uit en voeg het ei al roerend toe. Blijf het goed mengen, totdat het deeg weer wat droger wordt.
Vul een spuitzak en maak hoopjes van ± 2 cm. Of als je geen spuitzak hebt, draai dan kleine balletjes. Leg ze op de bakplaat en zet ze in de oven. Ze worden eerst plat, net als koekjes maar rijzen later.
Bak ze totdat ze goudbruin en gerezen zijn, ongeveer 25 minuten. Laat ze vervolgens afkoelen. Klop de slagroom met zoetstof. Spuit, wanneer de bolletjes afgekoeld zijn, de slagroom erin. Of snijd ze open en doe er slagroom in.
Je haalt er met gemak 10 bolletjes uit, dus dat zou dan op ongeveer 0,6 koolhydraten per bolletje komen.
Smullen maar!
Bron: http://www.lowcarbrecepten.nl/ |
|