love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Makreelschotel met aubergine.
Ingrediënten voor 4 porties:
600 gr makreelfilet;
2 aubergines;
1 ui;
2 tenen knoflook;
1 el oregano;
160 ml yoghurt, mager;
1 citroen;
1 ei;
3 el olijfolie;
1 el boter;
zout en witte peper.
Bereiding:
Pers de citroen uit. Was de aubergines en snijd ze in blokjes
Verwarm de oven op 200°C.
Pel de ui en snipper heel fijn, pel de knoflook en hak het fijn.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Voeg de blokjes aubergine aan het uienmengsel toe en bak op hoog vuur in ongeveer 4 minuten gaar. Roer de oregano erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Spoel de visfilets af en dep ze goed droog, wrijf ze in met zout, peper en wat citroensap.
Vet een ovenschaal in met de boter en verdeel het auberginemengsel over de bodem, leg de makreelfilets erop.
Breek het ei en meng het met de yoghurt, de rest van het citroensap en de laatste lepel olijfolie en schenk dit mengsel over de vis. Schuif de schotel in het midden van de oven en bak de makreel in 20 à 25 minuten goudbruin en gaar.
Heerlijk met een frisse tomatensalade of groente naar keuze.
Voedingswaarden per persoon: 505 Kcal., 36,6 Eiw., 35 Vet., 6,7 Koolh.
Eet smakelijk. |
|